Loading...
Tuin

Maak je tuin klaar voor de lente!

Nu we met zijn allen meer aan huis gekluisterd zijn is het een heerlijk vooruitzicht dat de lente eraan komt. We kunnen weer lekker naar buiten! Geniet alvast van de voorpret en maak je tuin klaar voor de lente met de onderstaande tips.

Verzorg het gras

Hoe is jouw gras de winter doorgekomen? Het is belangrijk om je gazon minstens één keer per jaar te verticuteren. Door te verticuteren haal je namelijk dood gras en mos tussen je gazon uit. Dit kun je het beste voor het eerst doen in april of mei. Mochten er door het verticuteren grote stukken gazon verdwijnen, is nu het moment om bij te zaaien. Ook hier is het voorjaar de perfecte tijd voor!

Plantjes opkweken

Ben jij iemand die elk voorjaar weer in het tuincentrum te vinden is om nieuwe plantjes te scoren? Nu kun je inmiddels weer een afspraak maken om langs te gaan, maar het is misschien nog wel leuker om ze zelf op te kweken! Dit is goedkoper en geeft allicht meer voldoening. Zorg dat je de plantjes pas na ijsheiligen (dit jaar na 14 mei) in de tuin zet, omdat het daarvoor nog kan vriezen. Dat zou zonde zijn van de energie die je erin gestoken hebt!

Tuin aankleding

Gras klaar, plantjes klaar, tijd voor de aankleding! Waar macramé binnenshuis een grote trend is, nemen we het dit voorjaar mee naar buiten! Maak bijvoorbeeld een mooie plantenhanger met macramé draad van Betaalbarekralen, groothandel kralen en bedels. Hier vind je macramé draad in diverse kleuren en maten tegen groothandelsprijzen. Perfect voor zo’n groot project als een plantenhanger! Leuk het eventueel op met wat houten kralen voor een extra creatief resultaat. Hang te plantenhanger aan je veranda, pergola of schutting en geniet van je eigen creatie!

Succes met het klaarmaken van je tuin. Maak er een mooie lente van!