Loading...
Wonen

Waarom u een pelletkachel in huis moet hebben

Duurzaamheid belangrijker dan ooit tevoren, omdat we ons meer bewust worden van onze impact op het milieu en het negatieve effect van klimaatverandering op de toekomst van onze planeet. Pelletkachels bieden een efficiënt en milieuvriendelijk alternatief voor houtverbranding.

Een pelletkachel heeft dus een hele reeks voordelen: ze gebruiken een brandstofbron die hernieuwbaar is en kunnen uw verwarmingskosten verlagen. Om te beginnen kunnen de meest effectieve pelletkachels tot 90% efficiënter zijn dan de gemiddelde houtkachel. Dit komt doordat ze pellets verbranden die een mengsel van zaagsel, schors en andere biologisch afbreekbare materialen bevatten, en het gehalte aan zwevende deeltjes dat ze produceren relatief laag is.

Net als bij een gasboiler kunt u op verzoek pelletbranders in- en uitschakelen en krijgt u direct een warmtebron. De brander kan naar wens worden gemoduleerd, zodat u de meeste controle uit uw toestel haalt.

De voordelen van pelletkachels voor u opgesomd:

• Brandstof hoeft doorgaans maar één keer per dag te worden bijgevuld, in tegenstelling tot apparaten die op hout werken, die om de paar uur vaker moeten worden bijgevuld.

• Pellets zijn een kosteneffectieve brandstofbron.

• Pellets kunnen worden gekocht bij lokale leveranciers en zijn hernieuwbaar, wat het milieu helpt door de verminderde behoefte aan transport en bijdraagt aan de voorzieningszekerheid.

• Vergeleken met fossiele brandstoffen stoten pellets veel minder uitstoot uit.

• Pelletkachels zijn zeer efficiënt, met een gemiddeld rendement van 91%. Dit komt door de gelijkmatige verdeling van warmte door een afzuigkap.

• Met uw smartphone kunt u precies regelen hoe de warmte in uw woning wordt verspreid.