Loading...
Badkamer

Welke handdoek moet je gebruiken voor gezond haar?

Als het gaat om het drogen van je haar, kun je de handdoek die je gebruikt voor je lichaam het beste weggooien en voor een materiaal gaan die niet alleen zachter is, maar ook beter voor je haar in het algemeen. Als het haar nat is, is het extreem kwetsbaar. Wanneer je het afdroogt met een gewone handdoek, leidt dit tot een ramp. Plots maak je de haarschacht ruw, waardoor kroezen en beschadiging ontstaat en zelfs gespleten haarpunten worden aangemoedigd. Je wilt daarom speciale handdoeken kopen voor je haar. Er zijn er tegenwoordig genoeg op de markt, maar welke zijn nu echt goed voor mens en milieu? Wij vertellen het je!

100% katoen

Honderd procent katoen heeft een hoge standaard van vochtafvoer. Het kan namelijk tot 27 keer zijn eigen gewicht aan water absorberen, wauw! Het is een redelijk milieuvriendelijke stof, maar het heeft ruwe vezels waardoor je haar kan breken en uitdroogt. Dit maakt het natuurlijk niet de ideale handdoek voor je haar.

Microvezel materiaal

Deze stof genereert de laatste tijd veel geroezemoes. Microvezel is een synthetisch geproduceerd materiaal dat voornamelijk is gemaakt van polyester en nylon, hoewel het ook andere vezels kan bevatten. De vezels vertonen waterbindende activiteiten, waardoor microvezel een sneldrogende handdoek is. Het is heerlijk zacht, maar het is absoluut geen duurzame optie. Zeg er daarom nee tegen en lees de volgende optie eens.

Bamboe

Wanneer je voor deze optie kiest, ben je super goed bezig. Het is namelijk een ontzettend duurzaam materiaal, en je haar zal blij met je zijn. Bamboe absorbeert perfect, het is geurloos en droogt je haar op een natuurlijk manier. Dat is precies wat je wilt! Neem je hier ook nog een bamboe kussensloop bij? Dan zal je haar je oneindig dankbaar zijn en binnenkort weer helemaal gaan stralen. Shoppen maar!