Loading...
Wonen

Kiezen voor aluminium of PVC ramen en deuren?

Kiezen voor aluminium of PVC ramen en deuren?

Bij welke partij je ook op zoek gaat naar nieuwe ramen en deuren, ze geven je vaak de keuze uit ramen en deuren gemaakt van aluminium of PVC. Fijn dat je zelf de keuze hebt, maar voor welk materiaal moet je nu gaan? Beide opties heeft zijn eigen voordelen en past beter in jouw situatie en bij jouw woning.

Weet wel dat welke keuze je ook maakt, deze nooit fout is. Beide materialen zijn namelijk uiterst geschikt en zorgen voor kwaliteit producten. Vind je het juist fijn om de keuze te hebben in deze twee opties, dan kan bij ramen en deuren Deinze.

Aluminium ramen en deuren

Aluminium heeft een lichte constructie, maar is wel erg sterk, sterker dan PVC. Aan aluminium wordt daardoor in het geval van grote raampartijen de voorkeur gegeven. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen en kunnen veel gewicht dragen. Verder bieden Aluminium ramen en deuren ook inbraak werende sluitingen en ben je beveiligd tegen onaangename bezoekers.

PVC ramen en deuren

PVC ramen en deuren bieden velen voordelen, zowel voor de portemonnee als voor je woning. Als eerste zijn PVC ramen en deuren zeer voordelig geprijsd en daardoor erg populair. Niet alleen de prijs van de ramen en deuren zelf, maar ook maandelijks kun je veel geld besparen. PVC biedt namelijk een uitstekende isolatie waarmee u kosten aan de energierekening kunt besparen. De isolatie van PVC is sterker dan die van aluminium. Daarnaast bent u ook met PVC verzekerd van een goede inbraakbeveiliging. Met verborgen scharnieren in het raam en een gekeurde veiligheidscilinders bij de deuren maak je het inbrekers erg lastig om binnen te komen. Zo kun je jezelf ten alle tijden veilig voelen in je eigen huis.