Loading...
Interieur

Welke materialen zijn er voor ramen?

Als je toe bent aan nieuwe ramen zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Deze materialen hebben elk een ander uiterlijk en verschillende eigenschappen, het is daarom belangrijk om goed na te denken over welk materiaal bij jou past. De opties die je hebt zijn houten ramen, PVC ramen en aluminium ramen. PVC ramen zijn de populairste ramen. Dit komt omdat deze goedkoop zijn in de aanschaf en makkelijk zijn in onderhoud. Ook hebben PVC ramen een erg lange levensduur, je hoeft ze in de meeste gevallen slechts een keer in je leven aan te schaffen.

Een frisse, moderne uitstraling

Als voor jou, net als voor vele anderen een frisse en moderne uitstraling van je huis belangrijk is dan zijn PVC ramen de ramen voor jou. Met PVC ramen kun je de uitstraling van je huis namelijk volledig veranderen. Ze zijn in allerlei kleuren en maten verkrijgbaar, je kunt dus precies het model uitzoeken dat bij jou past. Ook als je graag meer licht in je woning wil kunnen PVC ramen een uitkomst bieden. Als je kiest voor wit schrijnwerk met veel glas zul je merken dat de ruimte in je woning aanzienlijk groter lijkt. Mocht je de voorkeur geven aan een klassiek uiterlijk van je woning dan is het mogelijk om je PVC ramen te laten beschilderen met houtverf. Dan lijkt het net of je houten ramen hebt, met de voordelen van PVC ramen.

Nieuwe ramen voor meer wooncomfort

Het aanschaffen van nieuwe PVC ramen kan zorgen voor meer wooncomfort. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de isolerende werking van PVC. Dit zorgt ervoor dat hitte en kou buiten blijven en je woning niet kunnen binnendringen. Als je kiest voor PVC ramen van een goede kwaliteit met een goed schrijnwerk en goede beglazing kun je tot wel €150 euro per jaar op je energierekening besparen. PVC ramen werken echter ook isolerend voor geluid. Je zal dus ook een stuk minder last hebben van voorbijrijdende auto’s of luidruchtige buren.