Loading...
AlgemeenTuinWonen

Klaar met deurwachter spelen voor de kat?

Klaar met deurwachter spelen voor de kat?

Elk kwartier staat er wel een kat voor een deur of een raam te miauwen. Herkenbaar? Heel vaak heb ik geen zin om weer op te staan om mijn kat binnen te laten, maar is kan het arme beestje ook niet buiten laten staan. Heel vaak eet ze dan gauw haar bakje leeg en staat ze weer voor de deur te miauwen om naar buiten te gaan. Omdat ik hier geen zin meer in had ben ik op zoek gegaan naar leuke oplossingen.

Basic kattenluik

Een kattenluik is de perfecte oplossing voor het naar binnen en buiten laten van je kat. Toen ik hiernaar op zoek ging kwam ik er pas achter hoe goedkoop deze kunnen zijn. Een basic kattenluikje heb je al vanaf ongeveer 15 euro! Voor zo’n klein bedrag heb je wel een heel basic kattenluik waar elke kat door naar binnen kan komen en welke je alleen op open of dicht kunt instellen. Voor iets meer geld kun je het luikje ook instellen op alleen binnenlaten of alleen buitenlaten. Hoe duurder je gaat hoe ‘luxer’ het luik.

Selectieve kattenluiken

Omdat de basic kattenluikjes letterlijk elk dier dat erdoor past binnen kan laten heb ik ook gekeken naar de ‘’luxere’’ kattenluiken. Er zijn een hoop opties die de kat eerst identificeren voor hij of zij binnengelaten wordt. Dit kan met speciale halsbanden bij infrarood of magnetische luiken en zelfs op basis van de identificatie chip van je huisdier!

Een leuke deurstopper

Een leuke extra tip om de kat ook binnenshuis rond te laten lopen zonder klapperende deuren.  Een leuke deurstopper! Die van mij is heel toepasselijk in de vorm van een kat, maar er zijn een hoop leuke deurstoppers te vinden in winkels en online. Zet deze tussen de deur om de deur op een kiertje te houden. Zo gaan de deuren niet klapperen, heb je minder last van eventuele tocht maar hoe je ook geen binnendeuren open en dicht te doen voor je kat.