Loading...
Tuin

Leukste spellen voor op de trampoline

Een trampoline is het meest veelzijdige stukje speelgoed in heel je achtertuin. Daar ben ik zeker van.  Veel mensen die nog niet veel in aanraking geweest zijn met trampolines denken dat het springen heel eenzijdig is en dat hun kinderen zich er wel snel op zullen vervelen. Maar dit ligt ver van de waarheid vandaan. Dat ga ik toelichten in deze blog.  

Sprongen nadoen  

Er kunnen op de trampoline natuurlijk veel acrobatische sprongen gedaan worden, zoals een salto, een flikflak en een radslag. Als de kinderen niet op turnen zitten hoef je echt niet bang te zijn dat ze deze gekke kronkels uit zichzelf zullen proberen. Denk bij acrobatische sprongen meer aan het in de licht springen en dan snel even de benen wijd. De kinderen zullen het maken van deze acrobatische sprongen net iets leuker maken door er spelelement aan toe te voegen. Nadat ze een sprong hebben gedaan moet het andere kind het nadoen. Daarna mag het andere kind natuurlijk weer een zelfverzonnen sprong voordoen. 

Ontwijk de ballen 

Dit volgende spel is een nog een klassieker voor op de trampoline. Wanneer er veel ballen in de tuin liggen zullen de kids zelf op het idee komen om dit te gaan spelen. Alle ballen worden dan op de trampoline geladen. Er wordt afgeteld. 3, 2, 1 springen! Alle kinderen gaan springen zodat de ballen overal heen stuiteren. En dan is het de kunst om de ballen niet aan te raken. Wanneer iedereen af is begint het spel overnieuw. Of wanneer ze het competitief maken zal de eerste die af was geëlimineerd worden. Dit is best wel een wild spel. Zoveel kinderen en ballen op de trampoline. Ik raad aan dit spel alleen te laten spelen als de trampoline stevig op gras staat met een trampoline verankeringsset. Ook is het aan te raden om een beschermhoes trampoline te kopen. Op die manier blijft het doek lang goed. Want een versleten hoes moet altijd vervangen worden om ongelukken te voorkomen.