Loading...
Tuin

Materiaalgids voor tuinmeubilair

Van chaise lounges aan het zwembad toto picknicktafels, perfect voor zomerse barbecues, tuinmeubilair is gemaakt om de elementen te weerstaan. In deze gids bekijken we de beste materialen voor tuinmeubilair, van de meeste duurzame tuinmeubelen tot welke tuinmeubelen het langst meegaan – plus enkele onderhoudstips om de levensduur van elk materiaal te verlengen.

Materialen voor tuinmeubilair

Metaal

Metaal, één van de meest duurzame materialen voor tuinmeubilair, is een betrouwbare keuze voor jouw terras of tuin. Vaak is metaal jouw beste vriend met betrekking tot tuinmeubilair, maar het is ook een smaakkwestie of jij het wel bij jou vindt passen. Dat is iets waar jij zelf achter moet komen om zeker te weten of je het wel of niet wilt gebruiken.

Aluminium

Licht gewicht en toch stevig genoeg om bestand te zijn tegen harde wind, aluminium is één van de beste en meest voorkomende materialen voor tuinmeubilair. Aluminium is zeer duurzaam en roestbestendig, dus het is geweldig voor gebruik in de buurt van zou water, dat gemakkelijk andere metalen kan corroderen en oxideren. Het wordt geleverd tegen betaalbare prijzen en vereist weinig onderhoud. Je kan kiezen voor aluminium hoekprofielen of gewoon standaard aluminium profielen. Aluminium tuinmeubelen worden vaak afgewerkt met een beschermende verf of poedercoating, maar kunnen ook bekleed worden met vlechtwerk of draagdoek voor een zachter uiterlijk en gevoel.

Staal

Stalen tuinmeubilair is zwaarder en harder dan aluminium, is bestand tegen deuken en is bestand tegen harde wind. Het gewicht van stalen meubels betekent dat het een beetje moeilijk kan zijn om te verplaatsen. Gewoon staal roest gemakkelijk, dus het is belangrijk om roestvrij of gegalvaniseerd staal te kiezen voor jouw tuinmeubilair.

Smeedijzer

De zwaarste van alle metalen tuinmeubelen, smeedijzeren meubels, zullen de sterkst strijd leveren tegen harde wind. Hoewel veel smeedijzeren stukken nu ter bescherming zijn gepoedercoat, is dit rustieke metaal veel minder waterbestendig dan aluminium en staal hen roest het gemakkelijk zonder de juiste zorg.

Cortenstaal

Cortenstaal is fijn materiaal wanneer je meubels of spullen buiten wilt laten staan. Het is niet perse een materiaal voor tuinmeubilair, maar je kan er bijvoorbeeld mooie bloembakken van maken. DIY en creëer je eigen bloembakken.