Loading...
Interieur

Waarom een computertafel erg handig is

Computermeubel

Lees in dit artikel waarom een computertafel erg handig is. Toen 25 jaar geleden de PC in huis flink z’n intrede deed, stond het overal in een speciaal meubel. Later werd het de laptop op schoot en de tablet in de hand, maar nu is de comeback van het computermeubel, en terecht.

Beter dan ooit

Vroeger konden computertafels gammel zijn. Tevens waren de opbergmogelijkheden beperkt. In feite was het alleen maar voor de PC, en als je iets anders kwijt wilde, dan moest je zorgen voor een kast ernaast. Ook werd er vroeger niet goed op de lichaamshouding gelet, eigenlijk was alleen de bureaustoel ergonomisch. De computermeubels van nu zijn beter dan ooit. Er is meer keuze, zo is een heel computerbureau met veel opbergmogelijkheden leverbaar, is er een flink assortiment van verrijdbare exemplaren. De computermeubels zijn in alle opzichten verbeterd.

Logisch gevolg

Er moesten wel goede meubels komen. De tablet in de hand kan niet lang achtereen, want dat geeft nekklachten, en de laptop op schoot is ook geen gezonde houding. Steeds meer mensen werken thuis van alles uit, het is van belang dat de omstandigheden thuis net zo goed zijn dan op een kantoor. Echter kantoormeubilair is duur, er moesten voordelige computermeubels voor thuis komen. Een uiterst functionele en mooie computertafel van goede kwaliteit is online te koop vanaf 65,= euro en een laptoptafel kost 10,= euro meer. Je werkt dan in de goede en gezonde houding, ook op de lange termijn zul je geen lichamelijke klachten krijgen met thuiswerken op de PC of laptop. Het goede van het oude, en het beproefde van de kantoren, is gebleven. Vroeger was het belangrijk dat de PC de warmte kon lozen, en dat de kast nooit een schok of klap zou krijgen. De PC stond op een plaatje een stukje van de grond af, met de stofzuiger er tegenaan stoten kan dan niet gebeuren, en vocht door dweilen ging er onderdoor. Achter de PC was voldoende ventilatie. Dit was zowel thuis als in een kantoor, en dat is gebleven.

Ieders stijl en smaak

De computertafels van nu zien er mooi uit. Ook de voordelige computermeubels zijn te verkrijgen in stijlvolle dessins zoals walnotenhout en blank eiken. Voor de consumenten die het wel echt kantoorachtig willen hebben zijn er vele witte computertafels te verkrijgen. Je kunt stellen dat wit een populaire kleur is omdat daarin zoveel keuze is. Bijzonder is een computertafel deels wit deels beton, maar dat past niet in ieder interieur. Het zal het beste uitkomen tegen een neutraal blauw/grijze achtergrond. Andere modellen zijn specifiek voor in een hoek van een kamer, en weer andere computerbureau’s kunnen zeer goed in een tienerkamer. Sommige modellen zijn te omschrijven als open, andere bieden extra opbergmogelijkheden. Zo zijn er naar ieders stijl en smaak stijlvolle en functionele computermeubels te koop. Je werkt aan zo’n meubel in de goede houding, en de apparatuur staat beter beschermd. Een computertafel aanschaffen is een hele goede investering. Zo zijn deze handige tafeltjes bij een winkel als Emob.be al verkrijgbaar voor enkele tientjes.