Loading...
Interieur

Tips voor het kiezen van het juiste meubilair voor jouw huis

Laten we eerlijk zijn: het kiezen van meubels voor je huis is stressvol. Zeker ook spannend, maar vooral stressvol. Huizen zijn toevluchtsoorden en we zijn trots op hoe ze eruit zien. De look nagelen kan een beetje overweldigend zijn.

Als jij jezelf in de scrollende doodsspiraal van Pinterest hebt betrapt, ben je niet de enige. Ben je een minimalist? Een bohemien? Een modernist uit het midden van de eeuw? Geen van de bovengenoemde?! Het kan moeilijk zijn om te weten welke term jouw stijl definieert.

Hier is het goede nieuws: er is geen verkeerde manier om een huis te ontwerpen. Maar richting helpt. Hier zijn een aantal goede tips om je innerlijke stylist aan te boren en van je ruimte het insta-waardige paleis van je dromen te maken.

#1 Begin met de sfeer oftewel vibe van jouw ruimte

Voordat jij meubels voor jouw huis kiest, moet je jezelf eerst afvragen hoe je wilt dat die ruimtes aanvoelen Lekker in je woonkamer? Ontspannen in je slaapkamer? Energie in jouw keuken? Elk van die gevoelens heeft overeenkomstige kleuren, texturen en vormen. Door te identificeren hoe jij je in jouw ruimte wilt voelen, kan je jouw inspiratiefoto’s beperken tot de meest relevante.

Dat brengt ons dan bij de volgende stap: kies stukken die  het gevoel geven waarnaar je op zoek bent. Als je wilt dat jouw woonkamer gezellig en bewoond aanvoelt, kies dan voor zachte stoffen, warme kleuren en lampen voor zacht licht. Denk bijvoorbeeld aan stoffen zetels, lichte houten tafels of pastel kleurige stoelen.

#2 Speel met kleur

Kleur kan veel aan een ruimte toevoegen, of dat nu een specifieke sfeer is of bestaande meubels accentueert. Door jouw kleurenschema uit te werken – de set kleuren die in één kamer wordt gebruikt – help je de sfeer in jouw kamer precies goed te krijgen. Door neutrale kleuren zoals wit, beige en bruin te combineren met felle kleuren, krijg je een moderne sfeer uit het midden van de eeuw. Warme kleuren zoals geel, rood en oranje voelen gezellig en persoonlijk aan, terwijl koele kleuren zoals blauw en groen een kamer een gevoel van rust geven. Let op! Jouw kleurenschema is geen gemakkelijke manier om een kamer te upgraden, maar je hoeft je niet druk te maken over het matchen.