Loading...
Interieur

Tips voor het decoreren van een heel huis

Trek de hele look van je huis samen met een samenhangend ontwerpplan. Bekijk hoe je het voor elkaar krijgt met deze tips.

Het inrichten van je huis kan erg leuk zijn, maar he is ook een hele klus. Hoe behoud je een persoonlijke stijl zonder dat alles er samen of niet bij past? Het lijkt misschien moeilijk om elke kamer in de volgende te laten overvloeien, maar deze interieurgeheimen zullen je helpen het huis van je dromen te realiseren. En ja, je kunt het algehele ontwerp van een huis samenhangend maken zonder dat elke kamer identiek is. Jouw leren eetkamerstoelen, montis charly herstofferen, Made bank of misschien jouw grote boxspring kan daar deel van uit maken.

#1 Kies een thema

Een gemakkelijke manier om jouw huisontwerp te verenigen, is door overal een gemeenschappelijk thema te hebben. Is het modern of traditioneel? Aards of industrieel? Ben je dol op natuurmotieven? Vintage accessoires? De uitstraling van boerderijstijl? Deze kamer legt perfect een mooie sfeer vast met bleke oceaanblauw, zeeglas en een verweerd anker op de schoorsteenmantel zonder overboord te gaan (laten we het zeggen). Kies een look die je leuk vindt en herhaal elementen ervan in de kamers van je huis.

#2 Match materialen

Houd bij het kopen van meubels en accessoires rekening me de materialen van de items die je koopt. Gebruik vergelijkbare materialen in elke kamer – bijvoorbeeld riet, glas of hout – om de ruimtes te verenigen. Varieer de texturen en afwerkingen van items zodat het effect subtiel is in plaats van overdreven matchy of geforceerd. Denk bijvoorbeeld aan geweven manden voor opslag op jouw slaapkamer. Manden zijn gemakkelijk op te bergen in elke kamer, maar je kunt hun textuur ook op andere manieren herhalen, bijvoorbeeld als rieten meubels of een rotan vloerkleed.

#3 Kies een kenmerkende kleur

Tot welke kleuren voel jij je aangetrokken? Zoek een kleur waar je echt van houdt en weef deze in het ontwerp van elke kamer. Meng lichte en donkere tinten en verander ook de hoeveelheid kleur in elke kamer. Denk verder dan alleen het schilderen van de muren – een uitbarsting van kleur kan de vorm aannemen van gordijnen, vloerkleden, kunstprints, accentkussens of zelf de kleur van jouw handdoeken. Oranje zorgt voor heldere accenten in een verder neutrale slaapkamer, maar kan in andere kamers in meer subtiele tinten worden gebruikt.