Loading...
Wonen

Meer ruimte nodig? Tijd voor de veranda van jouw dromen!

Door de lockdown ook behoefte aan wat meer plaats thuis? Of heb je simpelweg budget en ruimte voor een uitbreiding van je woning? Dan is het misschien leuk om niet langer te moeten fantaseren over die veranda, maar je droom werkelijkheid te laten worden. In dit artikel geven we je graag enkele handige tips mee voor je aan de slag gaat.

Denk na over de functie van je veranda

Liefst zou je met je vingers willen knippen en een sprong in de tijd maken, zodat je al kan genieten van je nieuwe ruimte. Helaas kan dat niet! Daarom is een goede voorbereiding en planning essentieel. Er zijn namelijk heel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Zoals de functie van je veranda. Wil je er heel graag je werk kunnen doen, de planten een tweede verblijf geven in de winter, of wordt het een speelruimte voor de kinderen? Dat kan allemaal van belang zijn voor je de veranda laat bouwen. Bovendien zijn er ook een aantal regeltjes en wetten die niet onbelangrijk zijn en waarin je je dus best even verdiept.

Keuze van je materiaal 

Waar je ook best eens over nadenkt is de stand van de zon, wat ook kan zorgen voor een aantal aanpassingen in je keuzes voor het materiaal. Veranda’s kunnen op verschillende manieren gebouwd worden, afhankelijk van jouw voorkeur en het budget. Elke soort heeft zo zijn voor- en nadelen, zoals ijzer en hout die een warme uitstraling hebben, maar meer onderhoud vragen in tegenstelling tot aluminium en pvc. Stel dat je geen op maat gemaakte veranda hoeft, dan kan je vandaag de dag ook al een prefab scoren. Een stuk voordeliger en daarom niet minder in kwaliteit.

Kies de geschikte raamdecoratie 

Uiteindelijk weten we allemaal dat een veranda er komt omdat ie meer ruimte zal creëren door de natuurlijke lichtinval. Daarom is het heel belangrijk om goed na te denken over hoe je aan je raam decoratie zal toevoegen. Er bestaan verschillende soorten raamdecoratie, maar belangrijk is dat je goed kijkt wat er bij de veranda past. Is het de bedoeling dat er altijd wel wat licht kan binnenvallen, of wil je het ook volledig kunnen verduisteren? Een veranda ligt meestal wel zo gericht dat er zon kan binnenvallen tijdens de dag. Dat maakt van de veranda een ideale plaats om te ontspannen, lezen of om wat werk te verrichten, net omdat je er zoveel natuurlijk daglicht hebt. Sterker nog, het zou zelfs helpen om je productiviteit te verhogen. Het is daarom ook niet onbelangrijk om te denken aan zonwering voor ramen binnen, zodat je niet met je ogen hoeft te knijpen, en omdat het misschien te warm kan worden in de ruimte. Kortom, genoeg stof tot nadenken, maar we wensen je alvast veel succes!