Loading...
Slapen

Slaaptips die écht helpen

Slaaptips die écht helpen

Vraag je je wel eens af wat te doen tegen snurken? Of wat je moet doen als je al een uur in bed ligt te woelen? Je hebt al geprobeerd om de hele avond geen koffie te drinken, maar toch lukt het niet om in slaap te komen. Wij hebben uitgezocht wat je nog meer kunt doen om je slaap te verbeteren!

Antisnurk middelen

Er zijn een hoop feiten en fabels te vinden over snurken. Zo claimen sommige mensen en blogs dat een ananasplant zou helpen tegen snurken. Ik vraag me af hoe een ananasplant voorkomt dat de zachte delen achter in je keel tegen elkaar klapperen door verslapte spieren. Als je leert dat dat de reden is waarom iemand snurkt begrijp je al beter wat er wel en niet tegen zou helpen. Je maag die ananasplant prima laten staan, maar die is enkel decoratief. Wat wel werkt tegen snurkje zijn antisnurk middelen die de luchtwegen verwijden. Om nog veel meer tips te leren tegen snurken lees je verder op de vrouwenblog dameswiki.nl. Ná het lezen van deze blog natuurlijk!

Schaf een goed bed aan

Een ander cruciaal item voor een goede nachtrust is het juiste bed. Dit is voor iedereen anders, dus als je samen slaapt zoek naar een model met twee losse matrassen. Met een goede topper heb je die spleet tussen de matrassen weer overbrugt en liggen jullie beide lekker. Om te ontdekken wat het perfecte bed en matras is voor jou met jouw slaapgewoonten kun je allerlei testjes doen online of je laten informeren door een professional.

Ga er even uit

Als je echt al uren ligt te woelen in bed is het beste wat je kunt doen om even uit bed te komen en wat anders te doen. Dit klinkt misschien niet intuïtief en tegenovergesteld van wat je moet doen. Maar door lang te liggen woelen en piekeren in bed krijgt je brein dit als associatie met je bed. Haal jezelf even uit deze situatie en doe een ontspannende activiteit als lezen of kleuren. Na ongeveer 10 minuutjes ben je weer wat meer ontspannen en kun je het opnieuw proberen.