Loading...
AlgemeenKeukenWonen

Wijnkoelkast voor inbouw met 2 zones

Wanneer je een nieuwe keuken gaat uitzoeken, kom je wellicht op het idee om een wijnkoelkast in te bouwen. Dit staat mooi in de woonkeuken. Maar is daarnaast ook erg handig. Lees in dit artikel waarom je moet kiezen voor een wijnkoelkast met 2 temperatuur zones. 

Wijnkoelkast met 1 zone

Een wijnkoelkast met 1 zone is vaak een kleine wijnkoelkast. Hier kun je maximaal 12 tot 22 flessen in opslaan. En vaak ook maar 1 temperatuur. Dit houdt in dat je alleen witte wijn of rode wijn kunt bewaren. Je kunt een wijnkoelkast met 1 zone gemakkelijk plaatsen in je woonkeuken. Maar ook in de woonkamer zal deze niet misstaan,

Vaak wil je toch wel de mogelijkheid hebben om meerdere wijnen te bewaren. Zeker als je visite krijgt, dan is 1 zone eigenlijk niet heel handig. Voor jezelf kan dit wel voldoende zijn als je alleen een witte wijn of alleen een rode wijn drinker bent. 

Wijnkoelkast inbouw 2 zones

Een wijnkoelkast inbouw 2 zones is erg handig. Je kunt hierin diverse soorten wijn in opslaan. Vaak zijn deze wijnkoelkasten ook wat groter en kun je deze makkelijker op laten nemen als geheel in je keuken. Een wijnkoelkast inbouw 2 zones wil zeggen dat je 2 verschillende temperaturen kunt instellen. Zo kan je wit en rood bewaren. Of mousserend en wit. Elke wijn vraagt namelijk om een specifieke temperatuur. 

Keuken op maat afstemmen

De wijnkoelkast of wijnklimaatkast die je kiest wil je natuurlijk volledig op je keuken afstemmen. Qua kleur, uitstraling en maat. Daarom is het handig om onderzoek te doen naar welke wijnkoelkasten er allemaal zijn en welke ruimte je hiervoor over hebt in je keuken. In de shop van dewijnkoelkast vind je diverse wijnkoelkasten waar je uit kunt kiezen. 

Je kunt diverse tekeningen maken waarop je kunt zien hoe de wijnkoelkast past in het geheel en op basis daarvan een beslissing maken wat jouw voorkeur heeft. 

Stijl

De stijl van je keuken bepaalt natuurlijk ook voor een groot deel welke soort wijnkoelkast je kiest. Een BODEGA is wat moderner. Bij een LuzVini zie je vaak ook weer wat meer robuust en hout terugkomen. Dus wil je een wat warmere uitstraling, dan is het merk LuzVini geschikter voor jouw keuken. Heb je een strakke moderne uitstraling in je huis en keuken, dan vind je de BODEGA wijnkoelkasten wellicht interessant. 

Wijnkoelkast definitief plaatsen

Heb je een keuze gemaakt uit een wijnkoelkast? Dan is het moment om de koelkast te gaan plaatsen. Kleinere of losstaande koelkasten kan je gemakkelijk zelf neerzetten. Maar een inbouw wijnkoelkast moet je vaak in laten bouwen door de keukenboer waar je de keuken bij hebt gekocht. Het is dus slim om de leveranciers van de keuken en de wijnkoelkast met elkaar in contact te brengen zodat ze samen voor een geschikte oplossing en plaatsing kunnen zorgen. Dan kun jij vervolgens gaan genieten van jouw mooie nieuwe woonkeuken.